Aldo ALIZE Zwart

AC27TmTwYZ
Aldo ALIZE Zwart
Type Ballerina's
Ref. 139416
Seizoen Lente/Zomer
Land van fabricage China
Constructie Gesoldeerd
Referentiemaat 38
Kleur Zwart
Hakhoogte 1 cm
Voeringstof Synthetisch materiaal
Bovenkant / Schacht Leer
Binnenzool Leer
Buitenzool Synthetisch materiaal
Aldo ALIZE Zwart Aldo ALIZE Zwart Aldo ALIZE Zwart Aldo ALIZE Zwart Aldo ALIZE Zwart Aldo ALIZE Zwart
Nog tot de laatste lichting
Kies uit de leukste 52.211 kaarten! Sinds 2006 al 36,1 miljoen kaarten verstuurd!
De mooiste kaarten maak je zó!

Gabor Manuella Zwart
Crisismanagement nog niet goed ingebed

Bensimon Tennis Lacets Blauw
door Redactie Dimensions |

Het managen van crisissituaties is voor bedrijven vaak bijzonder lastig. Crisismanagement is een nog jong vakgebied waarover niet genoeg kennis gedeeld kan worden.

Dat zei Dora Horjus, directeur van het COT, onlangs tijdens een bijeenkomst rond business continuity bij Siemens in Zoetermeer. Volgens Horjus is crisismanagement binnen veel bedrijven nog niet goed ingebed. Zelfs bij hele grote organisaties zit er vaak een onvolwassen strategie en governance- structuur achter. Het COT (Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement) bestaat al ruim 30 jaar en opereert sinds 2008 als dochteronderneming van Aon Nederland vanuit Rotterdam. De medewerkers doen onderzoek naar veiligheids- en crisismanagement, adviseren en trainen organisaties.

Dynamisch

“Over risico’s en crisissituaties in het bijzonder moet je nagedacht hebben”, aldus Horjus, die bedrijven zeker aanraadt om met draaiboeken, processen en protocollen te starten. Men moet hier echter ook van durven afwijken. Een crisis zou immers geen crisis zijn als er een perfect draaiboek voor zou klaarliggen. Hierdoor blijft crisismanagement zelfs bij een goede voorbereiding knap lastig. “In een crisis worden zaken écht dynamisch en kan men nooit alles goed doen. Een onmogelijke opgave voor organisaties en individuen die altijd alles onder controle willen hebben. Daarom moet je ook investeren in vaardigheden van sleutelfiguren.”

Crisismanagement kan, aldus Horjus, nooit slechts een paragraaf binnen het business continuity-plan van bedrijven zijn. Een crisis kan immers uit veel verschillende (en onverwachte) hoeken komen. Crisissituaties duren over het algemeen lang en vormen een bedreiging voor de strategische belangen en reputatie van bedrijven. Tot de crisissituaties van vandaag behoren onder meer cyberaanvallen, waarvan we de impact nu nog niet begrijpen. Horjus verwacht dat dit de “incidenten van morgen” worden, zodra we de impact en maatregelen beter begrijpen. Om vervolgens in de toekomst wellicht zelfs business as usual te worden. “Dit hebben we onder meer gezien bij recalls, waarvan tegenwoordig alleen een heel kleine categorie nog als crisis kan worden gezien.”

Uit de crisismanagementpraktijk blijkt dat vooral de zorgsector, de bankwereld, de mobiliteitsbranche en het onderwijs hoog crisisgevoelig zijn. COT deed ook onderzoek naar de status van crisismanagement. Daaruit blijkt dat met name de CEO eindverantwoordelijk is. Hij/zij richt zich op de stakeholders terwijl de COO de activiteiten draaiende houdt. Horjus adviseert bedrijven om in een crisissituatie te focussen op de impact voor de organisatie en de direct betrokkenen en niet als eerste aan de eigen reputatie te denken. “Dat is een uitkomst van je totale response en creëer je door de goede dingen te beslissen, te doen én te zeggen.”

Home
Over ons
Bestuur
Oprichting en doelstelling
(Juridische) Documentatie
Oprichtingsacte
Jaarcijfers
ANBI goedkeuring
Contact
Scholen op Weg
Gemeentes
Alblasserdam
Albrandswaard
Druten
Hoeksewaard
Kapelle
Maassluis
Nootdorp
Oud Beijerland
Soest
Stappenplan
Tips
Tips om afval te besparen
Scheidingswijzer PMD
Samenwerking met
Publiciteit
VAng Milieuprijs
VAnG Milieuprijs 2017
Grondstofunits
Artikelen - Interviews
Video's
Nieuws
Home
Over ons
»Bestuur
»Oprichting en doelstelling
»(Juridische) Documentatie
»»Oprichtingsacte
»»Jaarcijfers
»»ANBI goedkeuring
»Contact
Scholen op Weg
»Gemeentes
»»Alblasserdam
»»Albrandswaard
»»Druten
»»Hoeksewaard
»»Kapelle
»»Maassluis
»»Nootdorp
»»Oud Beijerland
»»Soest
»Stappenplan
»Tips
»»Tips om afval te besparen
»»Scheidingswijzer PMD
Samenwerking met
Publiciteit
»VAng Milieuprijs
»»VAnG Milieuprijs 2017
»Grondstofunits
»Artikelen - Interviews
»Video's
Nieuws

Uitreiking grondstofunits bij de Werveling in Soest

Vrijdag 1 september 2017, een geweldig mooie ochtend, om 09.00 uur staan zo’n 320 leerlingen van de CBS De Werveling te Soest-Zuid zijn op het schoolplein in afwachting van Koos de vuilnisman welke de door de stichting VAnG (Van Afval naar Grondstof) ontworpen grondstofunits komt afleveren.

Er is een gezellige sfeer onder de aanwezigen, waaronder wethouder Marcel Adriani, schooldirecteur Koos Bezemer en zijn directe chef Stichting PCBO-bestuurder, directeur Bart Sonnenberg. Radio Soest is aanwezig en loopt op het schoolplein rond om ouders, leerlingen en aanwezigen aan te spreken. Van de Stichting VAnG, Van Afval naar Grondstof, was secretaris/penningmeester Rob Kleinegris aanwezig. Deze Stichting draagt zorg voor het uitrollen van hun visie om zoveel mogelijk scholen afvalvrij te krijgen.

En daar is dan Koos de vuilnisman met zijn gevolg. Stork Metaal Soest, als leverancier van de grondstofunits, komt met hun vrachtauto de nieuwe grondstofunits brengen met daarachter de Jumbo Jeep met als bestuurder, eigenaar van Jumbo Soest, Arnaud van de Graaf, met een lading doppers voor iedere leerling en leerkracht. Een geweldige geste van Jumbo. Weg van de verpakkingen met de vele suikers. Volgens Koos zeer ongezond, slecht voor je mond en je krijgt ’n dikke kont. Neem de dopper met water. De mens bestaat voor 80% uit water, dus aanvullen met water voor ’n goede doorspoeling.

Koos de vuilnisman begint met zijn milieu act, diverse raps om onze planeet Aarde schoon, bewoonbaar en in goede conditie te houden. Koos Bezemer neemt het woord en laat eenieder weten dat deze dag in het teken staat om verantwoordelijk te zijn voor ons doen en laten op onze eigen woonstede, de planeet Aarde. Door ons doen en laten bepalen wij onze toekomst en vooral de toekomst van onze kinderen. Wij zijn verplicht om daadwerkelijk te werken aan een schone en leefbare woonomgeving. De leerlingen staan aan de basis voor verdere opbouw, laten wij hun de juiste educatie geven hieromtrent.

Om zo weinig mogelijk restafval in de verbrandingsoven te laten komen is men overgegaan naar het scheiden van afval. Hiervoor zijn de grondstofunits uitstekend geschikt. Het direct scheiden van PMD (plastic, metalen en drankenkartons), Fruitresten, Papier en dan nog de rest. Ook worden er batterijen, stiften, markers, pennen gescheiden. De sport, het doel is, om zo weinig mogelijk restafval te krijgen. Door alle afval te scheiden en weer in de kringloop terug te brengen worden er minder grondstoffen aan onze planeet Aarde onttrokken.

Wethouder Adriani haalde de wereldbol erbij en liet duidelijk zien waarom het gaat. Dit is onze woonstede, hierop leven wij. Maken wij er ’n puinhoop van zodat de dieren in de zee, op het land en in de lucht niet meer kunnen leven, dan zal het voor ons ook niet lang meer duren. Koos de vuilnisman vertolkte het geheel op zijn eigen wijze. Met ’n grap en ’n grol werden de aanwezigen op hun verantwoordelijkheid gewezen.

Nadat de grondstofunits waren uitgepakt kwamen de doppers aan de beurt. Van iedere groep kwamen er vier leerlingen naar voren om deze verder de klas in te brengen. Koos de vuilnisman verbleef nog de gehele dag op school om in iedere groep de werkwijze en het nut van de grondstofunit en de dopper te onderstrepen.

Hieronder een korte foto impressie (Klik op de foto voor een vergroting)

Er zijn die dag (veel) meer foto's gemaakt deze kunt u met de volgende link bekijken: Beige Veterschoenen Ara Osaka

U komt dan in een foto album waar alle foto's opstaan die er gemaakt zijn tijdens de uitreiking. Wilt u een foto downloaden dan selecteert u eerst de gewenste foto met de linker muisknop de foto wordt nu groter weergegeven. Door op het pijltje naar beneden te klikken (rechts onder) download u de foto in het gewenste formaat naar uw eigen computer.

Moeder Aarde Gezond- Postbus 95 - 3760 AB Soest - E-mail:[email protected] - Bank: NL47 RABO 0192 0355 41

Eterna MODERN FIT Zakelijk overhemd
| Object OBJDEANNA Vest

Door MIND te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies Vans Authentic w Blauw
Ara Rom 2 Grijs

Pediped Norm2 Blauw
MIND Blue
Steve Madden POMONA Slippers

In het kort

Wat is somberheid?

Somberheid en verdriet horen bij het leven. Somberheid en verdriet zijn normale reacties op nare gebeurtenissen. Ook alsje veel problemen of zorgen hebt, bijvoorbeeld met geld, werk of relaties, kun je jemachteloos voelen en somber zijn. Somberheid komt veel voor. Het voelt soms heel zwaar, maar is meestal tijdelijk.

Wanneerje een partner of gezinslid verliest kun je het verdriet jaren bijje dragen.De eerste weken is de somberheid meestal het ergst.Daarna begint de somberheid langzaam te slijten. Er zullen nog regelmatig momenten zijn waarop jehet verdriet weer voelt. Toch krijgjegeleidelijk aan ook weer plezier in het dagelijks leven.

Wat kun jedoen tegen somberheid?

Hoe gaat het verder bij somberheid?

Somberheid en verdriet horen bij het leven. Na een nare gebeurtenis kan de warmte van goede vrienden en familieje daar het beste bij helpen. Verdriet doet pijn en heeft tijd nodig om te slijten.

Somberheid is vaak tijdelijk, maar kan ook terugkomen. Door problemen aan te pakken en op te lossen kunnenje zorgen verminderen. Wanneerje de adviezen opvolgt, lukt het vaak beter om met somberheid om te gaan.

Soms gaat somberheid over in een Bensimon Tennis Losanges Roze
.

Wanneer naar de huisarts bij somberheid?

Maak eenafspraak bijde huisarts:

Je hebt mogelijk eendepressiealsje twee weken lang dagelijks gedurende het grootste deel van de dag somber bent en daarnaast drie of meer van de volgende klachten hebt:

Soms zal de huisarts de praktijkondersteuner GGZ (POH-GGZ) vragenje te begeleiden.

Bel directje huisarts alsje ineen ernstige crisis raakt:

Meer informatie over somberheid

Bekijk de volgende sites voor meer informatie en hulp bij somberheid en depressieve klachten:

De informatie over depressie is gebaseerd op de wetenschappelijke richtlijn voor huisartsen, Lacoste Marthe Bl 1 Blauw
en op de Generieke module Psychische klachten in de huisartsenpraktijk.

Pillar of Fire

Visie van Pillar of Fire:

Israël steunen in woord en daad.

Lees meer over Produkt PKTAKM WASHED CUFF Cargobroek
.

Contact

Heeft u een vraag een opmerking aarzel niet om New Balance WFL574 Groen
met ons op te nemen.

Stichting Pillar of Fire Telefoon: Vans SK8Hi Moc Zwart
E-mail: Fila 6 PACK Sokken

Laatste Artikelen